Waniliowy budyń z amarantusa
Waniliowy budyń z amarantusa
Kolejna wspominka dzieciństwa. Podobnie jak kisiel, budyń też na wiele lat był przeze mnie zapomniany. Z jakiego powodu? Bez powodu! To jest właśnie w tym najlepsze, że zostały przeze mnie odtrącone zupełnie bezpodstawnie. Pora więc wrócić do nich. Przeprosić się i zacząć wszystko na nowo.
Na pierwszy ogień poszedł budyń o smaku waniliowym. Jest to smak podstawowy i każdemu znany oraz przez większość lubiany. Dla zdrowotności użyłem mąki z amarantusa. Jej smak jest specyficzny, ale warto eksperymentować.
Budyń z amarantusa jest już gotowy.
[Ocena: 0]
Właśnie zrobiłam sobie budyń ale z malymi modyfikacjami:
-mleko kokosowe zrobione naprędce z wiórek :),
-kakao +
-aromat 'peanut’ z funky flavors
-trochę suszonej żurawiny
-’cynamon w miodzie’ czyli basically miód z dodatkiem cynamonu 😛
sztos!
Super <3 bardzo się cieszę, że podpasowało. Mam nadzieję, że jeszcze nie jeden przepis ode mnie z bloga zaskoczy smakiem i będzie godny polecenia i pokazania innym 🙂
obyś miał wenę jak najczęściej! ^__^
Dodałam łyżkę kakao zamiast wanilii. bezglutenowy, pyszny, prosty budyń. Rewelacyjny pomysł <3
Pycha!