Spaghetti z piekarnika

0 0
Spaghetti z piekarnika

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Makaron: 250g
Pomidorki koktajlowe: 250g
Cebula: 1 duża
Czosnek: 3 ząbki
Suszone pomidory: 8 sztuk
Oliwa: 3 łyżki
Świeża bazylia: garść
Oregano: 1 łyżeczka
Sól: 1/2 łyżeczki
Pieprz: do smaku
Woda: 600 ml

Szybki i sprawdzony przepis na makaron? Właśnie tutaj go znajdziesz!

  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Share

Spaghetti z piekarnika

Jestem zabiegany, zalatany i załatwiam kilka spraw w jednym czasie… Zresztą jak większość ludzi w tym dzikim i zwariowanym świecie. Na co dzień nie mam czasu, żeby ślęczeć godzinami nad garami, ale za to ZAWSZE mam ochotę na coś pysznego. Tym razem stworzyłem prosty przepis na spaghetti z piekarnika. Samo przygotowanie zajmie Ci zaledwie 3-5 minut, a całą resztę pracy wykona za Ciebie piekarnik!

Prostota wykonania, klasyczny, ale jednocześnie wspaniały smak płynący ze świeżych pomidorków koktajlowych, aromatycznej bazylii, zarumienionej cebuli i wspaniałych suszonych pomidorów…

Spaghetti z piekarnika – KĄCIK PORAD

  • Makaron ma być surowy! Ugotuje się podczas pieczenia w piekarniku.
  • Masz oliwki lub kapary? Dodaj je do makaronu, żeby jeszcze bardziej wzbogacić jego smak.
  • Zamiast oliwy z oliwek, możesz użyć oleju spod suszonych pomidorów.
  • Makaron z piekarnika podawaj w towarzystwie poszarpanych liści bazylii oraz wegańskiego parmezanu.

Ostatnio na bloga zawitała grzybowa kasza pęczak z soczewicą, której przygotowanie również zajmuje około 3 minuty. Jeśli lubisz takie proste i smaczne rozwiązania, to koniecznie ja wypróbuj.

Przepis na makaron spaghetti z piekarnika

[Ocena: 5]

Składniki

Ilość porcji:
Makaron: 250g
Pomidorki koktajlowe: 250g
Cebula: 1 duża
Czosnek: 3 ząbki
Suszone pomidory: 8 sztuk
Oliwa: 3 łyżki
Świeża bazylia: garść
Oregano: 1 łyżeczka
Sól: 1/2 łyżeczki
Pieprz: do smaku
Woda: 600 ml

Wykonanie

1
Gotowe

Cebulę, pomidorki koktajlowe i suszone pomidory pokrój drobno, a czosnek posiekaj. Wrzuć wszystkie składniki do naczynia żaroodpornego i delikatnie zamieszaj.

2
Gotowe

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni, włóż naczynie żaroodporne i piecz przez około 45 minut. W czasie pieczenia zamieszaj makaron 1-2 razy. Gdy makaron jest już ugotowany, a płyn odparuje, możesz wyciągać i... ZAJADAĆ! Smacznego.

Konrad Budzyk

Rwany chlebek czosnkowy
previous
Rwany chlebek czosnkowy
Przepis na Gofry owsiane z płatków owsianych
next
Gofry owsiane z płatków owsianych
Rwany chlebek czosnkowy
previous
Rwany chlebek czosnkowy
Przepis na Gofry owsiane z płatków owsianych
next
Gofry owsiane z płatków owsianych
Subscribe
Powiadom o
guest
18 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Edyta

Jestem zaskoczona, nigdy nie słyszałam o takim spaghetti. Właśnie planowałam na jutro robić klasyczne, chyba zmieni mi się zdanie.

Konrad Budzyk

A polecam, polecam, bo naprawdę smakuje bardzo dobrze 🙂

Monika

Ale to tak surowy makaron do piekarnika ? 🤔

Konrad Budzyk

Dokładnie, surowy 🙂 Ugotuje się on w piekarniku, dlatego właśnie jest to spaghetti z piekarnika 🙂

Monika

Na pewno spróbuję , dziękuję ☺️

Dominik

Dzisiaj zrobiłem na obiad. Może na wierzchu trochę makaron zrobił się na skorupę jednak poza tym wyszło mega. Właśnie makaron świetnie przeszedł aromatem czosnku, cebuli, bazyli i przypraw. Na pewno będę powracać do przepisu bo danie jest szybkie i bardzo smaczne.

Konrad Budzyk

Super 🙂

Miłosz

Co jakiś czas robię właśnie takie danie. Fajnie smakuje gotowany makaron i podduszone mięso. Uwielbiam na końcu całość obficie posypać startym żółtym serem i podpiec kilka min.

Sylwia

Nie znalazłam w przepisie informacji gdzie i kiedy wlewam to 600 ml wody?

Konrad Budzyk

Od razu dodajemy 🙂 Bo makaron ma się w niej ugotować podczas pieczenia.

Sylwia

Dziękuję za odpowiedź.To działam:)

Olcia

Wczoraj zrobiłem go do rosołu i muszę powiedzieć, że smakuje pycha. Następnym razem trochę zmodyfikuje skład na więcej dodatków ciemnych z błonnikiem. Ogromnie dziękuje za przepis, własny makaron jest najlepszy, znacznie lepszy niż kupne.

Marianna

No i mam mój comfort food, najlepszy ever 🙂 Jak zwykle trochę zmodyfikowałam po swojemu ale sam patent jest genialny! dziękuję!

Konrad Budzyk

Bardzo mi miło! 🙂

Krzycku

Wszystko SUPER! Ale opisuj jakie grzanie w piekarniku i która półka

Kasia

Jaki ten przepis jest swietny! Czesto do niego wracam! Pyszne i szybko ❤️ Rewelacja!

Konrad Budzyk

Bardzo mi miło 🙂

Kasia

Danie jest mega. Robie juz 3 raz w ciągu 2 miesiecy. Naprawdę polecam😄

18
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here