Ryż z cukinią

0 0
Ryż z cukinią

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Biały ryż:: 100g
Bulion warzywny:: 400ml
Cebula czerwona:: 1/2 sztuki
Czosnek:: 2 ząbki
Olej:: 1 łyżka
Cukinia:: 250g 1 średnia
Tymianek:: 2 łyżeczki
Skórka z cytryny:: z 1 sztuki
Sól:: do smaku
Pieprz czarny:: do smaku
Do podania
Wegański parmezan:: do podania

Nutritional information

1
Porcja
486
Kalorie
10.3g
Białko
11.1g
Tłuszcz
90g
Węgl.
5.8g
Błonnik

Nie masz czasu lub ochoty, żeby godzinami przygotowywać obiad? Nie martw się, bo w 15 minut przygotujesz pyszny ryż z cukinią!

  • 15 min
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

  • Do podania

Share

Ryż z cukinią

Bardzo często molestujecie mnie w prywatnych wiadomościach i w komentarzach, żebym tworzył więcej szybkich przepisów obiadowych. Tak się składa, że na takie napastowanie nie jestem obojętny! Poddaję się mu i tworzę to, o co tylko prosicie, bo sam również czerpię z tego przyjemność… W końcu to ja pałaszuję te dania jako pierwszy. Dzisiaj postawiłem na ryż z cukinią. Proste i szybkie danie, które można przygotować mając tylko jedynie patelnię i 15 minut wolnego czasu.

Ja do podania zrobiłem wegański parmezan. Świetnie sprawdzi się również ten sklepowy, jak i czarnuszka. Zresztą bez dodatków ryż z cukinią na pewno również będzie pyszny! Zachęcam Was również do sprawdzenia przepisu na ryż w sosie chilli. Jest równie szybki w przygotowaniu!

[Ocena: 4.5]

Składniki

Ilość porcji:
Biały ryż:: 100g
Bulion warzywny:: 400ml
Cebula czerwona:: 1/2 sztuki
Czosnek:: 2 ząbki
Olej:: 1 łyżka
Cukinia:: 250g 1 średnia
Tymianek:: 2 łyżeczki
Skórka z cytryny:: z 1 sztuki
Sól:: do smaku
Pieprz czarny:: do smaku
Do podania
Wegański parmezan:: do podania

Wykonanie

1
Gotowe

Na patelni rozgrzej olej (średni ogień). Pokrój cebulę w kostkę i posiekaj czosnek. Wrzuć na patelnię i smaż przez minutkę. Dodaj przepłukany ryż, wlej bulion i gotuj.

2
Gotowe

Pokrój cukinię w kostkę. Do ryżu (po 5 minutach gotowania) dodaj cukinię, skórkę z cytryny oraz tymianek. Gotuj do momentu, gdy ryż będzie gotowy (mniej więcej kolejne 5 minut). W razie potrzeby dolej odrobinę wody. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z domowym wegańskim parmezanem, czarnuszką lub... niczym.

Przepis na wegański sos czosnkowy
previous
Wegański sos czosnkowy
Jak ugotować ryż do sushi
next
Jak ugotować ryż do sushi? Oto dobra zaprawa do ryżu!
Przepis na wegański sos czosnkowy
previous
Wegański sos czosnkowy
Jak ugotować ryż do sushi
next
Jak ugotować ryż do sushi? Oto dobra zaprawa do ryżu!
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here