Ingredients
-
6 sztuk Naleśniki
-
8-10 sztuk Pomidorki koktajlowe
-
Farsz
-
1 sztuka Cebula
-
1 łyżka Olej
-
1/2 dużej Cukinia
-
1/2 sztuki Papryka
-
1/3 sztuki Brokuł
-
1 łyżeczka Oregano
-
do smaku Pieprz i sól
-
1/2 puszki Pomidory w puszce
-
Beszamel
-
2 łyżki Olej
-
2 łyżki Mąka pszenna
-
300 ml Mleko roślinne
-
szczypta Gałka muszkatołowa
-
szczypta Pieprz i sól
Przepis na naleśniki zapiekane z warzywami pod beszamelem
Naleśniki uwielbiam i mógłbym je jeść w każdej postaci. Ostatnio strasznie za mną chodziły naleśniki zapiekane. Niedawno dostałem nowy piekarnik (z tych małych, przenośnych) i wreszcie mogłem zrealizować swoje pragnienie… Było to coś wspaniałego dla mojego podniebienia. Delikatne, kremowe, rozpływające się w ustach… No po prostu wspaniałe naleśniki zapiekane z warzywami pod beszamelem 😊
Jakie naleśniki przygotować?
Ja zrobiłem klasyczne naleśniki bez jajek, które i Tobie polecam. Możesz próbować również bezglutenowych, ale nie gwarantuję tak wspaniałego efektu końcowego 😅
Przy okazji polecam Ci również naleśniki z brokułami i naleśniki z pieczarkami, które ostatnio wleciały na bloga. Jeśli wolisz pałaszować je na słodko, to koniecznie sprawdź przepis na naleśniki z bananami. Z pewnością Cię zachwycą. Tymczasem popatrz na zdjęcia u góry i u dołu. Wiem, że masz ochotę na naleśniki zapiekane, tak więc do dzieła!
Składniki
Naleśniki: 6 sztuk | |
Pomidorki koktajlowe: 8-10 sztuk | |
Farsz |
|
Cebula: 1 sztuka | |
Olej: 1 łyżka | |
Cukinia: 1/2 dużej | |
Papryka: 1/2 sztuki | |
Brokuł: 1/3 sztuki | |
Oregano: 1 łyżeczka | |
Pieprz i sól: do smaku | |
Pomidory w puszce: 1/2 puszki | |
Beszamel |
|
Olej: 2 łyżki | |
Mąka pszenna: 2 łyżki | |
Mleko roślinne: 300 ml | |
Gałka muszkatołowa: szczypta | |
Pieprz i sól: szczypta |
Wykonanie
1
Gotowe
|
|
2
Gotowe
|
|
3
Gotowe
|
|
4
Gotowe
|