Ingredients
-
1 puszka Biała fasola
-
5 łyżek Olej
-
2 ząbki Czosnek
-
4 łyżeczki Musztarda
-
2 łyżeczki Ocet jabłkowy
-
2 łyżeczki Sok z cytryny
-
do smaku Pieprz czarny
-
do smaku Sól
-
Opcjonalnie
-
2 łyżki Płatki drożdżowe
Majonez z fasoli
Wiele osób sądzi, że przejście na weganizm to niekończące się pasmo ograniczeń. Ja odbieram to zupełnie inaczej. Dla mnie weganizm otworzył drzwi, których wcześniej nawet nie widziałem. Za tymi drzwiami kryły się nowe możliwości. Wcześniej nie myślałem o tym, żeby zrobić tofurnik, jagielnik, czy dzisiejszy majonez z fasoli, bo po co? Jedząc wszystko, mogłem wykonywać ogrom ciekawych przepisów, a nie robiłem nic. Teraz gdy mam „ograniczenia” nałożone na siebie przez siebie, nagle zacząłem kręcić się po kuchni i myśleć jak w ciekawy sposób wykorzystać produkt X. Tak naprawdę, to te pseudo ograniczenia sprawiają, że jesteśmy kreatywni i żądni rozwiązywania problemów. Czy również odnosicie takie wrażenie?
Oczywiście majonez z fasoli nie jest identyczny jak te znane ze sklepowych półek. W związku z tym, że PRZYPOMINA W SMAKU majonez, jest tak nazwany. Świetnie sprawdza się w sałatkach, jak i na kanapkach.
Składniki
Biała fasola:: 1 puszka | |
Olej:: 5 łyżek | |
Czosnek:: 2 ząbki | |
Musztarda:: 4 łyżeczki | |
Ocet jabłkowy:: 2 łyżeczki | |
Sok z cytryny:: 2 łyżeczki | |
Pieprz czarny:: do smaku | |
Sól:: do smaku | |
Opcjonalnie |
|
Płatki drożdżowe:: 2 łyżki |
Akurat miałam ugotowaną fasolę do czegoś innego, ale zobaczyłam przepis na ten majonez, zrobiłam i nie żałuję. Pycha ! 🙂
Ten majonez !!! Obłędny !!! Dziękuję!!!
Majonez obłędny! 🙂