Jak upiec czosnek

0 0
Jak upiec czosnek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Czosnek:: 1 główka
Olej:: 1 łyżeczka
Sól:: szczypta

Nutritional information

1
Porcja
111
Kalorie
2.9g
Białko
5.2g
Tłuszcz
14.7g
Węgl.
1.9g
Błonnik

Zadajesz sobie pytanie, jak upiec czosnek? W tym wpisie znajdziesz instrukcję krok po kroku jak to zrobić i na co zwracać uwagę. Powodzenia!

  • 30 min
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Share

Jak upiec czosnek

Pieczony czosnek w mojej kuchni zazwyczaj wita w pastach kanapkowych lub w zastępstwie za masło. Świetnie smakuje hummus z pieczonym czosnkiem. Po upieczeniu kompletnie traci swój ostry i dla niektórych nieprzyjemny smak i staje się słodkawy. Świetnie komponuje się z pieczoną papryką, strączkami, rozmarynem i tymiankiem – to moje ulubione połączenia. W tym wpisie nauczę Was jak upiec czosnek. Jest to bardzo proste, ale zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy musi to wiedzieć od urodzenia… Ja nie wiedziałem. Na szczęście nauczyła mnie mama i teraz mogę Wam przekazać swój sposób na najlepszy pieczony czosnek na świecie.

[Ocena: 5]

Składniki

Ilość porcji:
Czosnek:: 1 główka
Olej:: 1 łyżeczka
Sól:: szczypta

Wykonanie

1
Gotowe

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Odkrój górną część główki czosnku tak, aby odsłonić ząbki. Posmaruj olejem, posyp szczyptą soli i wstaw do piekarnika na około 30 minut. Po tym czasie możesz już czosnek wyciskać z łupinek w palcach.

Jak upiec paprykę
previous
Jak upiec paprykę
Pasta ze słonecznika
next
Pasta ze słonecznika
Jak upiec paprykę
previous
Jak upiec paprykę
Pasta ze słonecznika
next
Pasta ze słonecznika
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Oleł

termoobieg czy bez?:)

Konrad Budzyk

Bez 🙂

2
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here