Ingredients
-
100g Kasza jaglana
-
250ml Mleko roślinne
-
1 sztuka Banan
-
1 łyżka Olej
-
Sos
-
1 łyżka Tahini
-
2 łyżki Miód / Syrop klonowy
-
2 łyżki Sok z cytryny
Jaglanka z bananem
Dawno nie było u mnie kaszy jaglanej na śniadanie. O ile wcześniej codziennie potrafiłem się nią zajadać, to nagle bez przyczyny odwidziała mi się i zacząłem wcinać gofry. Po kilkudziesięciu śniadaniach bez jaglanki postanowiłem do niej wrócić i tym razem zawitała jaglanka z bananem, bo tak samo jak było w przypadku ciasta bananowego bezglutenowego, banany mi się po prostu zwyższały. Dobrze, że z konieczności ich zużycia powstało coś tak pysznego.
Jaglanka z bananem, czyli rewia smaku
Myślę, że użycie smażonych bananów i sosu na bazie tahini to ciekawa i miła dla podniebienia odskocznia. Teraz mam ogromne zapasy m.in. kaszy jaglanej, więc pewnie w najbliższym czasie znowu coś z niej wykombinuję, ale tym razem może na wytrawnie, jak np. jaglanica czy kasza jaglana ze szpinakiem.
Składniki
Kasza jaglana:: 100g | |
Mleko roślinne:: 250ml | |
Banan:: 1 sztuka | |
Olej:: 1 łyżka | |
Sos |
|
Tahini:: 1 łyżka | |
Miód / Syrop klonowy:: 2 łyżki | |
Sok z cytryny:: 2 łyżki |
Wykonanie
1
Gotowe
|
|
2
Gotowe
|
ojoj wiesz co dobre 😀 kasza jaglana z tahiną i syropem klonowym to moje ulubione połączenie!