Hummus z suszonymi pomidorami

0 0
Hummus z suszonymi pomidorami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Ugotowana ciecierzyca: 1 szklanka
Suszone pomidory: 100g
Oliwa: 4 łyżki
Tahini: 1-2 łyżki
Sok z cytryny: 2 łyżki
Czosnek: 1-2 ząbki
Świeża bazylia: 1 garść
Oregano: 1 łyżeczka
Woda: 5 łyżek
Sól: do smaku
Opcjonalnie
Kapary: do smaku

Lubisz śródziemnomorskie klimaty? Zrób koniecznie dzisiejszy hummus!

  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

  • Opcjonalnie

Share

Hummus z suszonymi pomidorami

Dzisiejszy przepis, to dla mnie kwintesencja smaków śródziemnomorskich, połączonych przy pomocy blendera w aksamitnie gładkie i pyszne smarowidło. Hummus można przygotować na wiele sposób, a dzisiejszy jest jednym z moich ulubionych. Bazą dzisiejszej pasty są suszone pomidory, świeża bazylia, oregano i kapary…. Kilka obrotów ostrzami blendera i hummus śródziemnomorski jest gotowy!

Z czym jeść hummus?

Bardzo często robię własnej roboty podpłomyki, ponieważ ukręcenie zajmuje zaledwie kilka chwil, a efekt jest rewelacyjny. Świetnym rozwiązaniem są również krakersy bezglutenowe, które głownie składają się z ziaren oraz ostatnio dodane na bloga kruche ciasteczka cebulowe. Możesz również pokroić świeże warzywa w słupki i je zatapiać w hummusie lub rozsmarować go na świeżym pieczywie… Możliwości jest naprawdę wiele, a hummus z suszonymi pomidorami smakuje wyśmienicie niemalże ze wszystkim.

Jeśli tak jak ja jesteś fanem past, to koniecznie musisz sprawdzić moją książkę pt. „HUMMUSY I PASTY„! Znajdziesz w niej 76 sprawdzonych przepisów.

[Ocena: 5]

Składniki

Ilość porcji:
Ugotowana ciecierzyca: 1 szklanka
Suszone pomidory: 100g
Oliwa: 4 łyżki
Tahini: 1-2 łyżki
Sok z cytryny: 2 łyżki
Czosnek: 1-2 ząbki
Świeża bazylia: 1 garść
Oregano: 1 łyżeczka
Woda: 5 łyżek
Sól: do smaku
Opcjonalnie
Kapary: do smaku

Wykonanie

1
Gotowe

Przepis na hummus z suszonymi pomidorami

Czosnek obierz. Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera. Zblenduj na gładką pastę. Dopraw do smaku i ZAJADAJ! Smacznego.

Konrad Budzyk

Zdrowa pasta z buraka i ciecierzycy | Przepis na pastę z buraka
previous
Pasta z buraka i ciecierzycy
Przepis na Złota owsianka z kurkumą
next
Złota owsianka z kurkumą
Zdrowa pasta z buraka i ciecierzycy | Przepis na pastę z buraka
previous
Pasta z buraka i ciecierzycy
Przepis na Złota owsianka z kurkumą
next
Złota owsianka z kurkumą
Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ewelina

Nie jadłam nigdy takiego. Jestem ciekawa jak smakuje.

Daria

Wygląda apetycznie 🤤 właśnie mam w domu ciecierzyce w słoiku czy taka może być użyta i czy z wodą wlać, czy bez.

Konrad Budzyk

Ja bym wlał z wodą 🙂 Będzie super!

3
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here