Granola kokosowa

0 0
Granola kokosowa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Płatki owsiane: 250g
Chipsy kokosowe: 150g
Wiórki kokosowe: 50g
Orzechy nerkowca: 150g
Syrop klonowy: 150g
Olej kokosowy: 80g
Ekstrakt waniliowy: 2 łyżeczki
Sól: szczypta

Domowa granola, mleko roślinne lub jogurt... i dzień staje się lepszy!

  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Share

Granola kokosowa

Dobre śniadanie, to gwarancja dobrego humoru od samego rana. Bardzo lubię rozpoczynać dzień od płatków owsianych, a że można z nich coś zrobić, to przygotowałem przepis na granolę kokosową… Bo kokos uwielbiam 🥰

Granola kokosowa, tak jak i każda inna granola do dietetycznych nie należy, ale od czasu do czasu z pewnością nikomu nie zaszkodzi. W towarzystwie kilku borówek lub innych malinek oraz roślinnego mleka… Coś wspaniałego! Jeśli masz troszkę chęci, to do granoli możesz ukręcić domowe mleko z nerkowców lub mleko kokosowe.

Granola kokosowa | Przepis na granolę

Granola kokosowa – KĄCIK PORAD

  • Nie zastępuj chipsów kokosowych wiórkami. Chipsy kokosowe nadają innej tekstury i smaku, dlatego warto po nie sięgnąć.
  • Granola kokosowa zaraz po upieczeniu jest miękka. Stwardnieje po przestygnięciu.
  • Gotową granolę możesz przechowywać w pojemniczku lub słoiku przez 1-2 tygodni.

Na blogu jest również granola z patelni. Zachęcam do przetestowania.

Granola kokosowa | Przepis na granolę

[Ocena: 5]

Składniki

Ilość porcji:
Płatki owsiane: 250g
Chipsy kokosowe: 150g
Wiórki kokosowe: 50g
Orzechy nerkowca: 150g
Syrop klonowy: 150g
Olej kokosowy: 80g
Ekstrakt waniliowy: 2 łyżeczki
Sól: szczypta

Wykonanie

1
Gotowe

W misce umieść wszystkie składniki, razem z rozpuszczonym olejem kokosowym i dobrze wymieszaj.

2
Gotowe

Piekarnik rozgrzej do 160 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia umieść zawartość miski i równomiernie rozprowadź.

3
Gotowe

Blaszkę włóż do piekarnika i piecz przez około 20-25 minut, co jakiś czas mieszając. Uważaj, żeby nie przypalić. Nasza granola kokosowa stwardnieje po ostygnięciu, dlatego nie przejmuj się, że po upieczeniu jest miękka. Ostudzoną granolę możesz przełożyć do pojemnicza/słoika i przechowywać 1-2 tygodnie.

Konrad Budzyk

Jak zrobić hummus? Prosty przepis
previous
Hummus przepis – Jak zrobić hummus?
Przepis na Bezglutenowe krakersy z ziaren
next
Bezglutenowe krakersy z ziaren
Jak zrobić hummus? Prosty przepis
previous
Hummus przepis – Jak zrobić hummus?
Przepis na Bezglutenowe krakersy z ziaren
next
Bezglutenowe krakersy z ziaren
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Monika

Czym można zastąpić syrop klonowy ? Miodem ?

Konrad Budzyk

Dokładnie 🙂

2
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here