Deser bananowy

0 0
Deser bananowy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Spód
Daktyle:: 25g
Orzechy nerkowca:: 20g
Wiórki kokosowe:: 10g
Masa
Banan:: 1 sztuka
Mleczko kokosowe:: 100g
Do dekoracji
Chipsy bananowe::
Chipsy kokosowe::

Nutritional information

1
Porcja
473
Kalorie
5.7g
Białko
29.1g
Tłuszcz
54g
Węgl.
6.7g
Błonnik

Doskwiera Ci brak czasu lub lenistwo a masz ochotę na coś słodkiego? Polecam deser bananowy, którego zrobienie zajmuje zaledwie 5 minut!

  • 5 min
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

  • Spód

  • Masa

  • Do dekoracji

Share

Deser bananowy

Nie zawsze jest czas i ochota na pieczenie ciast lub przygotowywanie skomplikowanych deserów. Dzisiejszy deser bananowy to idealna propozycja na leniwe dni. Robi się go szybko, nie trzeba stać przy garach lub piekarniku i pilnować… Wszystko miksujemy, przekładamy i po robocie.

Połączenie banana i mleczka kokosowego to dla mnie majstersztyk, ponieważ oba te składniki nadają kremowej konsystencji, którą tak bardzo lubię. Co więcej, dzięki użyciu dojrzałego banana, nie ma potrzeby dosypywania cukru! Naturalna słodycz jest najlepsza!

Innym ekspresowym deserem, jest pudding chia, który również polecam!

Dodatkowe informacje

  • Jeśli akurat nie macie orzechów nerkowca, to możecie z powodzeniem zastąpić je innymi orzechami np. ziemnymi.
  • Do deseru obowiązkowe jest mleczko kokosowe (w puszce), które posiedzi w lodówce 24 godziny. Chodzi o to, aby użyć tylko twardej części, która tworzy się pod wpływem niskiej temperatury.
[Ocena: 0]

Składniki

Ilość porcji:
Spód
Daktyle:: 25g
Orzechy nerkowca:: 20g
Wiórki kokosowe:: 10g
Masa
Banan:: 1 sztuka
Mleczko kokosowe:: 100g
Do dekoracji
Chipsy bananowe::
Chipsy kokosowe::

Wykonanie

1
Gotowe

Do wykonania przepisu użyj mleczka kokosowego, które było w lodówce przez najlepiej 24 godziny. W wysokim naczynku umieść banana i mleczko kokosowe (twardą część). Zmiksuj na gładko.

2
Gotowe

Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. W malakserze umieść orzechy, wiórki i odsączone daktyle. Zmiksuj. Jeśli chcesz, to możesz do tego użyć również blendera ręcznego (o ile jest wystarczająco mocny). Przełóż powstałą masę do kokilki. Wlej wcześniej zmiksowanego banana z mleczkiem i wstaw do lodówki na całą noc. Przed podaniem udekoruj chipsami bananowymi i kokosowymi.

Konrad Budzyk

Koktajl brzoskwiniowy z chia i płatkami owsianymi
previous
Koktajl brzoskwiniowy z chia i płatkami owsianymi
Ryż z cukinią
next
Ryż z cukinią
Koktajl brzoskwiniowy z chia i płatkami owsianymi
previous
Koktajl brzoskwiniowy z chia i płatkami owsianymi
Ryż z cukinią
next
Ryż z cukinią
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marta

Nie kupuje chipsów bananowych bo wszędzie są jakieś aromaty, konserwanty, wszędzie jakaś chemia..
Ale deser Suuuuper! 😀

Konrad Budzyk
2
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here