Komosanka

0 0
Komosanka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Komosa ryżowa: 150g
Mleko roślinne: 450 ml
Masło migdałowe: 3 łyżki
Ekstrakt waniliowy: 1 łyżeczka
Syrop klonowy: do smaku
Owoce: do podania
Migdały: do podania

Cudownie orzechowa komosa ryżowa, podana ze świeżymi owocami!

  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Share

Dla mnie dobry początek dnia, musi rozpocząć się od kubka kawy i spokojnego zjedzenia śniadania. Jakie powinno być idealne śniadanie? Oczywiście najlepiej zarówno pyszne, jak i zdrowe! W mojej spiżarce roi się od wszelkiej maści płatków, mąk i kasz, z których zawsze mogę ukręcić coś smakowitego. Tym razem koło fortuny zadecydowało, że głównym składnikiem będzie… KOMOSA RYŻOWA!

Komosanka na śniadanie

Komosę ryżową ugotowałem na mleku sojowym (każde inne również się nada), połączyłem z masłem orzechowym (u mnie migdałowe) i udekorowałem świeżymi owocami. Do tego odrobina ekstraktu waniliowego i syropu klonowego dla smaku… Oj jakie to jest proste i jednocześnie pyszne… Komosanka z masłem orzechowym, to REWELACYJNE połączenie smaków.

Lubisz smacznie rozpocząć każdy dzień? Sprawdź koniecznie moje POMYSŁY NA ŚNIADANIE. Każdy znajdzie tam coś dla siebie. Z klasyków, które bardzo często powtarzam, mogę Ci w szczególności polecić naleśniki bez jajek, naleśniki drożdżowe, placuszki z bananami oraz gofry z płatków owsianych.

Komosanka, komosa ryżowa na śniadanie, quinoa na śniadanie

Dzisiejsza komosanka nie mógłby powstać bez masła migdałowego, które otrzymałem od sklepu EKOGRAM. Jeśli szukasz mas ła orzechowego najwyższej jakości, to ta firma jest z pewnością godna polecenia!

[Ocena: 5]

Składniki

Ilość porcji:
Komosa ryżowa: 150g
Mleko roślinne: 450 ml
Masło migdałowe: 3 łyżki
Ekstrakt waniliowy: 1 łyżeczka
Syrop klonowy: do smaku
Owoce: do podania
Migdały: do podania

Wykonanie

1
Gotowe

Komosę ryżową przelej wrzątkiem i przepłucz pod bieżącą wodą. Przełóż do garnka, wlej mleko i gotuj na średnim ogniu do momentu, aż komosa zrobi się miękka i "spije" większość płynu.

2
Gotowe

Dodaj masło orzechowe, ekstrakt waniliowy oraz syrop klonowy. Wymieszaj dokładnie. Zdejmij z ognia. Komosanka jest już gotowa. Przełóż ją do miseczek, udekoruj owocami, uprażonymi migdałami i zajadaj. Smacznego!

Konrad Budzyk

Klopsiki z tofu - wegańskie pulpeciki z tofu
previous
Klopsiki z tofu
Przepis na Wegańskie jagodzianki bez jajek i bez mleka - drożdżówki z borówkami
next
Wegańskie jagodzianki
Klopsiki z tofu - wegańskie pulpeciki z tofu
previous
Klopsiki z tofu
Przepis na Wegańskie jagodzianki bez jajek i bez mleka - drożdżówki z borówkami
next
Wegańskie jagodzianki
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x