• Home
  • Desery
  • Jak zrobić kruszonkę do ciasta? Prosty przepis na kruszonkę

Jak zrobić kruszonkę do ciasta? Prosty przepis na kruszonkę

0 0
Jak zrobić kruszonkę do ciasta? Prosty przepis na kruszonkę

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Mąka pszenna: 150g
Cukier: 100g
Masło roślinne: 100g

Chcesz przygotować idealną kruszonkę? Zobacz jakie to proste!

  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Share

Do bardzo wielu wypieków takich jak ciasta i drożdżówki, nieodłącznym dodatkiem jest kruszonka. Dodaje ona niesamowitego smaku domowym wypiekom. U mnie kruszonka ozdobiła wegańskie ciasto z borówkami, które Wam serdecznie polecam. W dzisiejszym wpisie pokażę Ci, że jej ukręcenie jest dziecinnie proste.

Jak zrobić kruszonkę do ciasta?

Przepis na kruszonkę jest naprawdę niesamowicie prosty, a do jej przygotowania wystarczą trzy łatwo dostępne składniki!

Jakiej mąki użyć do kruszonki?

  • Najbardziej polecam mąkę pszenną krupczatkę i tortową. Sprawdzi się również mąka orkiszowa.

Jakiego cukru użyć do kruszonki?

  • Równie dobrze sprawdzi się zwykły biały cukier, jak i cukier trzcinowy. Ja najbardziej lubię cukier trzcinowy, ze względu na jego delikatnie karmelkowy smak, dlatego właśnie jego wybrałem.

Czy masło roślinne można czymś zastąpić?

  • Pewnie, że tak! Możesz użyć między innymi margaryny lub oleju kokosowego. Dzięki użyciu składników bez mleka, wyjdzie nam wegańska kruszonka, czyli idealna dla każdego!

Jak przechowywać kruszonkę?

  • Gotową kruszonkę umieść w szczelnym pojemniku i przechowuj w lodówce maksymalnie przez kilka dni. Jeśli chcesz, to kruszonkę możesz również zamrozić!
[Ocena: 5]

Składniki

Ilość porcji:
Mąka pszenna: 150g
Cukier: 100g
Masło roślinne: 100g

Wykonanie

1
Gotowe

Jak zrobić kruszonkę do ciasta?

Umieść wszystkie składniki w miseczce i ugniataj je palcami przez kilka minut, do momentu połączenia się składników. Kruszonka jest już gotowa!

Przepis na Proste wegańskie ciasto ucierane z borówkami
previous
Proste wegańskie ciasto z borówkami
Przepis na Drożdżówki z budyniem i kruszonką - Wegańskie drożdżówki
next
Drożdżówki z budyniem i kruszonką
Przepis na Proste wegańskie ciasto ucierane z borówkami
previous
Proste wegańskie ciasto z borówkami
Przepis na Drożdżówki z budyniem i kruszonką - Wegańskie drożdżówki
next
Drożdżówki z budyniem i kruszonką
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here