Ciasteczka cebulowe

0 0
Ciasteczka cebulowe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Mąka pszenna: 500g
Proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
Olej kokosowy: 200g
Cebula biała: 250g
Czosnek granulowany: 3 łyżeczki
Cukier trzcinowy: 2 łyżeczki
Kumin: 1 łyżeczka
Sól: 1.5 łyżeczki
Pieprz: do smaku
Mak: 1 łyżka

Zakasaj rękawy i upiecz smakowite ciastka z cebulą!

  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Share

Ciasteczka cebulowe

Przekąski w każdej możliwej postaci, są nieodłączną częścią wielu imprez, jak i seansów filmowych lub serialowych. Bardzo dobrą alternatywą dla klasycznych chipsów, precelków i paluszków, są dzisiejsze ciasteczka z cebulą! Fajnie jest zaskoczyć swoich gości lub nawet samego siebie, własnej roboty smakołykiem 😊

Ciastka cebulowe wychodzą IDEALNIE kruche i CUDOWNIE aromatyczne… o ile zapach cebuli jest dla Ciebie cudowny. Dobrym towarzystwem dla ciasteczek, będzie kufel zimnego piwa. Możesz do nich również ukręcić klasyczny hummus lub inną ulubioną pastę.

Ciasteczka cebulowe

Ciasteczka cebulowe – KĄCIK PORAD

  • Użyłem miękkiego, lekko płynnego oleju kokosowego bezzapachowego. Możesz go również zastąpić np. margaryną. Jeśli dodasz bardzo twardy olej kokosowy, to wyrabianie ciasta zajmie Ci kilka minut dłużej.
  • Do ciasteczek dodałem maku, ale śmiało możesz zastąpić go sezamem lub kminkiem.

Jeśli nie możesz jeść glutenu, to polecam Ci krakersy bezglutenowe, które są zrobione z ziaren.

[Ocena: 5]

Składniki

Ilość porcji:
Mąka pszenna: 500g
Proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
Olej kokosowy: 200g
Cebula biała: 250g
Czosnek granulowany: 3 łyżeczki
Cukier trzcinowy: 2 łyżeczki
Kumin: 1 łyżeczka
Sól: 1.5 łyżeczki
Pieprz: do smaku
Mak: 1 łyżka

Wykonanie

1
Gotowe

Cebulę obierz, zetrzyj na tarce, na dużych oczkach. Dodaj pozostałe składniki i wyrabiaj przez kilka minut, do momentu uzyskania gładkiego ciasta.

2
Gotowe

Blat oprósz mąką i rozwałkuj ciasto. Wykrawaj ciasteczka przy pomocy ulubionej foremki lub kieliszka.

3
Gotowe

Ciasteczka cebulowe ułóż na blaszce. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz ciasteczka przez około 15 minut. Odstaw do wystygnięcia i zajadaj. Smacznego!

Przepis na Curry z zielonej soczewicy
previous
Curry z zielonej soczewicy
Przepis na Zdrowe ciastka owsiane bez cukru i mąki
next
Zdrowe ciastka owsiane bez cukru i mąki
Przepis na Curry z zielonej soczewicy
previous
Curry z zielonej soczewicy
Przepis na Zdrowe ciastka owsiane bez cukru i mąki
next
Zdrowe ciastka owsiane bez cukru i mąki
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here