Ingredients
-
200g Makaron
-
4 łyżki Oliwa z oliwek
-
2-3 ząbki Czosnek
-
opcjonalnie Ostra papryka
-
do smaku Pieprz i sól
-
szczypta Gałka muszkatołowa
-
200g Świeży szpinak
-
12 sztuk Pomidorki koktajlowe
-
Opcjonalnie
-
do podania Wegański parmezan
-
do podania Świeża bazylia
Makaron ze świeżym szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Nie zawsze jest czas na tworzenie niesamowitych niesamowitości, tak więc czasami trzeba ukręcić coś prostego, ale oczywiście niezmiennie smakowitego. Tym razem przygotowałem dla Was i dla siebie makaron ze świeżym szpinakiem i sporą dawką czosnku… Oj jak ja lubię czosnek. Do tego pomidorki koktajlowe, nadające odświeżenia całemu daniu… W PROSTOCIE SIŁA! 🥰
Jakiego makaronu użyć?
U mnie było to tagliatelle, ale możesz użyć również spaghetti, penne… lub innego ulubionego makaronu.
Co do podania?
Możesz podać makaron bez dodatków lub posiekać świeżą bazylię i ukręcić domowy wegański parmezan. Z dodatkami, czy bez… makaron ze świeżym szpinakiem i tak jest pyszny!
Lubisz makarony? Koniecznie zobacz również jesienny makaron w sosie dyniowym, makaron z brokułami oraz lasagne z soczewicą. Fanów szpinaku zapraszam natomiast do zrobienia risotto ze szpinakiem oraz curry z batatami i szpinakiem. Dla każdego coś dobrego 🥰
Składniki
Makaron: 200g | |
Oliwa z oliwek: 4 łyżki | |
Czosnek: 2-3 ząbki | |
Ostra papryka: opcjonalnie | |
Pieprz i sól: do smaku | |
Gałka muszkatołowa: szczypta | |
Świeży szpinak: 200g | |
Pomidorki koktajlowe: 12 sztuk | |
Opcjonalnie |
|
Wegański parmezan: do podania | |
Świeża bazylia: do podania |
Wykonanie
1
Gotowe
|
|
2
Gotowe
|
|
3
Gotowe
|
Pycha!! 🙂
Robiłam dziś tylko dodałam jeszcze kurczaka i posypałam fetą i wyszło pycha !
Super! Bardzo mi miło 🙂