Ingredients
-
300g Pieczarki
-
1 łyżka Olej
-
szczypta Pieprz i sól
-
1 duża Cebula
-
4 ząbki Czosnek
-
1 łyżka Olej
-
200g Makaron spaghetti
-
600 ml Woda lub bulion
-
200 ml Mleczko kokosowe
-
1 gałązka Rozmaryn
-
do smaku Pieprz i sól
-
Opcjonalnie
-
2 łyżki Płatki drożdżowe
Makaron z pieczarkami
No i nie mogłem się powstrzymać, żeby znowu nie sięgnąć po makaron i grzyby… Uwielbiam jedno i drugie. Ostatnio przygotowałem penne z boczniakami, wcześniej m.in. krem z pieczarek. Tym razem postawiłem na JEDNOGARNKOWY makaron z pieczarkami! Oznacza to zaangażowanie tylko jednej patelni, dzięki czemu nie będzie za dużo mycia… 😂
Jakie jest spaghetti z pieczarkami?
Przede wszystkim kremowe, delikatne i aksamitne. Bardzo subtelnie przebija się nuta rozmarynu, co niesamowicie wzbogaca danie 😍 U mnie było to spaghetti i do jednogarnkowego gotowania, jest to najlepszy wybór.
Jeśli lubisz makarony tak samo jak ja lub szukasz innych inspiracji z makaronem w roli głównej, to koniecznie kliknij na PRZEPISY Z MAKARONEM. Znajdziesz tam przepisy mojego autorstwa, które z pewnością Cię zachwycą!
Składniki
Pieczarki: 300g | |
Olej: 1 łyżka | |
Pieprz i sól: szczypta | |
Cebula: 1 duża | |
Czosnek: 4 ząbki | |
Olej: 1 łyżka | |
Makaron spaghetti: 200g | |
Woda lub bulion: 600 ml | |
Mleczko kokosowe: 200 ml | |
Rozmaryn: 1 gałązka | |
Pieprz i sól: do smaku | |
Opcjonalnie |
|
Płatki drożdżowe: 2 łyżki |
Wykonanie
1
Gotowe
|
|
2
Gotowe
|