Jednogarnkowy makaron z pieczarkami

0 0
Jednogarnkowy makaron z pieczarkami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Pieczarki: 300g
Olej: 1 łyżka
Pieprz i sól: szczypta
Cebula: 1 duża
Czosnek: 4 ząbki
Olej: 1 łyżka
Makaron spaghetti: 200g
Woda lub bulion: 600 ml
Mleczko kokosowe: 200 ml
Rozmaryn: 1 gałązka
Pieprz i sól: do smaku
Opcjonalnie
Płatki drożdżowe: 2 łyżki

Kremowy i delikatny makaron jednogarnkowy, poleca się na obiad!

  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Opcjonalnie

Share

Makaron z pieczarkami

No i nie mogłem się powstrzymać, żeby znowu nie sięgnąć po makaron i grzyby… Uwielbiam jedno i drugie. Ostatnio przygotowałem penne z boczniakami, wcześniej m.in. krem z pieczarek. Tym razem postawiłem na JEDNOGARNKOWY makaron z pieczarkami! Oznacza to zaangażowanie tylko jednej patelni, dzięki czemu nie będzie za dużo mycia… 😂

Jakie jest spaghetti z pieczarkami?

Przede wszystkim kremowe, delikatne i aksamitne. Bardzo subtelnie przebija się nuta rozmarynu, co niesamowicie wzbogaca danie 😍 U mnie było to spaghetti i do jednogarnkowego gotowania, jest to najlepszy wybór.

Jeśli lubisz makarony tak samo jak ja lub szukasz innych inspiracji z makaronem w roli głównej, to koniecznie kliknij na PRZEPISY Z MAKARONEM. Znajdziesz tam przepisy mojego autorstwa, które z pewnością Cię zachwycą!

Makaron z pieczarkami

[Ocena: 5]

Składniki

Ilość porcji:
Pieczarki: 300g
Olej: 1 łyżka
Pieprz i sól: szczypta
Cebula: 1 duża
Czosnek: 4 ząbki
Olej: 1 łyżka
Makaron spaghetti: 200g
Woda lub bulion: 600 ml
Mleczko kokosowe: 200 ml
Rozmaryn: 1 gałązka
Pieprz i sól: do smaku
Opcjonalnie
Płatki drożdżowe: 2 łyżki

Wykonanie

1
Gotowe

Na patelni rozgrzej olej. Pokrój pieczarki (tak jak na zdjęciu), posyp solą oraz pieprzem i smaż na złoty kolor. Zdejmij je z patelni.

Na tej samej patelni rozgrzej ponownie olej. Wrzuć cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek. Smaż przez 2-3 minuty.

2
Gotowe

Do cebuli i czosnku dodaj pozostałe składniki (poza pieczarkami, a z rozmarynu tylko listki, bez łodygi) i gotuj pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, do momentu, gdy makaron będzie już miękki.

Wmieszaj pieczarki, dopraw do smaku i podawaj!

Konrad Budzyk

Zupa z boczniaków lub flaczki z boczniaków
previous
Zupa z boczniaków
Kisiel z siemienia lnianego
next
Kisiel z siemienia lnianego
Zupa z boczniaków lub flaczki z boczniaków
previous
Zupa z boczniaków
Kisiel z siemienia lnianego
next
Kisiel z siemienia lnianego
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here