Ingredients
-
200ml Mlekou mnie sojowe
-
150g Mąka pszenna
-
2 sztuki Banany
-
2 łyżki + do smażenia Olej
-
50g Orzechy włoskieduża garść
-
szczypta Kardamon
-
1/2 łyżeczki Cynamon
-
1/2 łyżeczki Sól
-
do smaku Cukier
-
1 łyżeczka Soda oczyszczona
-
2 łyżeczki Proszek do pieczenia
-
1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
KROK 1
W misce rozgnieć banana. Wymieszaj cukier, sól i olej. Dodać mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Zrób wgłębienie na środku i stopniowo wlewaj mleko. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję dającą się kroplować.
KROK 2
Na patelni na średnim ogniu rozgrzej odrobinę oleju. Dodaj 2 łyżki ciasta i uformuj naleśniki w stylu amerykańskim. Będziesz w stanie zrobić około 4-5 na raz. Smażyć z każdej strony przez 2-3 minuty, aż uzyska złoty kolor. Podawać z syropem, pokrojonym bananem i jagodami, jeśli lubisz.
[Ocena: 2.8]
Czy tylko ja nie widzę listy potrzebnych składników?
Ja też nie widzę niestety, prośba o uzupełnienie
Cieszę się, że autor podzielił się przepisem na takie apetyczne danie. Połączenie puszystych placków z dodatkiem słodkich bananów to prawdziwa uczta dla podniebienia. Ponadto, banany dostarczają cennych składników odżywczych, takich jak potas, witaminy i błonnik, co sprawia, że te pancakes są nie tylko pyszne, ale także zdrowe!