Wrapy z kapusty

0 0
Wrapy z kapusty

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Kapusta:: 7 dużych liści
Serek z nerkowców:: 150g
Dodatki
Pomidory suszone:: 10 sztuk
Karczochy:: 10 sztuk
Tofu wędzone:: 1 kostka

Nutritional information

1
Porcja
165
Kalorie
6.8g
Białko
11.3g
Tłuszcz
7.8g
Węgl.
1g
Błonnik

Wrapy z kapusty nie należą raczej do codzienności na polskich stołach, a na prawdę warto się nimi zainteresować. Są szybkie do zrobienia i efektowne!

  • 30 min
  • Serves 7
  • Easy

Ingredients

  • Dodatki

Share

Wrapy z kapusty

Ostatnio podczas spacerowania po sklepie spożywczym natknąłem się na kapustę CoolWrap. Patrzę na jej cenówkę oraz sąsiedniej klasycznej białej kapusty. Różnica w cenie ogromna, bo trzykrotnie droższa była ta płaska. Oczywiście napalony jak nastolatek na studniówce, musiałem wpakować ją do koszyka… W końcu skoro jest droższa, to chyba z jakiegoś powodu, prawda? Może jest chociaż bardziej prestiżowa i będę czuł się bardziej światowo przy kasie? Te dodatkowe 3zł wydane na kapustę, w zamian za aurę bogacza i +10 do zajebistości, to naprawdę niewielka cena. Myślę jednak, że wrapy z kapusty wyjdą również z tej taniej i pospolitej.

U mnie do środka poleciały karczochy, suszone pomidory, tofu wędzone oraz serek z nerkowców – podobno w tym połączeniu smaków wyczuwalna jest wędlina drobiowa… Tak naprawdę wszystkie te składniki możecie dowolnie modyfikować. Fajnie sprawdzi się np. dowolny hummus zamiast drogiego i prestiżowego serka z nerkowców.

[Ocena: 0]

Składniki

Ilość porcji:
Kapusta:: 7 dużych liści
Serek z nerkowców:: 150g
Dodatki
Pomidory suszone:: 10 sztuk
Karczochy:: 10 sztuk
Tofu wędzone:: 1 kostka

Wykonanie

1
Gotowe

Zagotuj wodę w dużym (szerokim) garnku. Kapustę wyobrywaj ładnie z liści - postaraj się, żeby nie były popękane. Odkrój twardą część. Wrzuć liście na wrzątek na około 30-60 sekund a następnie przelej zimną wodą.

2
Gotowe

Rozłóż liście. Posmaruj je serkiem z nerkowców, ułóż dodatki i zwiń delikatnie ściskając. wstaw do lodówki na 20-30 minut. Po tym czasie wyjmij i pokrój na 2-3cm kawałki.

Konrad Budzyk

previous
Zupa krem z pieczonej papryki
Masło migdałowe
next
Masło migdałowe
previous
Zupa krem z pieczonej papryki
Masło migdałowe
next
Masło migdałowe
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here