Pierogi z bananami i czekoladą

0 0
Pierogi z bananami i czekoladą

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Ciasto pierogowe:: na 25 pierogów
Banan:: 2 duże
Gorzka czekolada:: 30g

Nutritional information

1
Porcja
16
Kalorie
0.2g
Białko
0.4g
Tłuszcz
2.9g
Węgl.
0.2g
Błonnik

Pierogi nie muszą być nudne i przewidywalne. Fajnie zrobić coś, czego nie ma na sklepowych półkach, dlatego pierogi z bananami i czekoladą wymiatają.

  • 30 min
  • Serves 25
  • Easy

Ingredients

Share

Pierogi z bananami i czekoladą

Na blogu było już kilka przepisów na wytrawne pierogi, w tym moje ulubione pierogi z zieloną soczewicą, których koniecznie powinniście spróbować! Tym razem przychodzę do Was ze słodkim wsadem. Nie chciałem robić pierogów z malinami lub truskawkami, bo takich przepisów w sezonie jest ogrom. Chodziły za mną jednak słodkie smaki, tak więc postawiłem na pierogi z bananami. Myślę, że w szczególności dla dzieci może być to atrakcyjne danie… pewnie dlatego mi pasowało, bo jak wiadomo, mężczyźni nigdy do końca nie dorastają.

Pierogi z bananami – jak smakują?

Moim pierwszym skojarzeniem po zrobieniu i skosztowaniu pierogów było bananowe sushi. Banalne wykonanie i połączenie smaków, ale jednocześnie takie, przy którym buzia sama się uśmiecha.

Pierogi z bananami – jakie ciasto?

Do tych pierogów posłużyło mi ciasto na pierogi z mąki orkiszowej, które Wam polecam. Myślę, że z powodzeniem możecie użyć każdego innego. Zobaczcie koniecznie wszystkie ciasta na pierogi i wybierzcie swoje ulubione.

Podana kaloryczność jest dla samego wsadu. Wybierz z jakiego ciasta chcesz zrobić pierogi i podlicz kaloryczność.

[Ocena: 0]

Składniki

Ilość porcji:
Ciasto pierogowe:: na 25 pierogów
Banan:: 2 duże
Gorzka czekolada:: 30g

Wykonanie

1
Gotowe

Zrób swoje ulubione ciasto na pierogi. U mnie było to ciasto na pierogi z mąki orkiszowej. Możesz je również wykonać z mąki pszennej.

2
Gotowe

Na rozwałkowane ciasto nałóż odrobinę posiekanej lub startej czekolady i plasterek banana. Grubość banana około 0.5-1cm. Grubszy może sprawić problemy przy sklejaniu pierogów. Pierogi sklej i ugotuj według instrukcji dla wybranego ciasta.

Konrad Budzyk

Ciasto na pierogi z mąki orkiszowej
previous
Ciasto na pierogi z mąki orkiszowej
Pieczone tofu marynowane
next
Pieczone tofu marynowane
Ciasto na pierogi z mąki orkiszowej
previous
Ciasto na pierogi z mąki orkiszowej
Pieczone tofu marynowane
next
Pieczone tofu marynowane
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Oliwer

Są ekstra! ❤️

1
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here