Przepisy na naleśniki bezglutenowe

Poniżej znajdziesz spis wszystkich przepisów na naleśniki bezglutenowe, które znajdują się na blogu. Co znaczy, że są bezglutenowe? Oznacza to, że zostały zrobione na bazie mąki bezglutenowej lub kaszy. Przepisy na naleśniki bezglutenowe są równie proste jak na standardowe, wykonane z pszennej mąki. Słyszałeś, że ciężko je zrobić lub są niesmaczne? Lepiej przestań słuchać farmazonów i zrób sobie własne bezglutenowe naleśniki. Tylko w taki sposób przekonasz się, że warto po nie sięgać… bo naprawdę warto!

Jestem przekonany, że będą świetną opcją nie tylko dla osób chorych na celiakię lub z alergią na gluten, ale również dla osób chcących spróbować czegoś nowego i zdrowego. Do ich wykonania wcale nie potrzebujemy mocno przetworzonych mąk bezglutenowych. Wystarczą nam te, które są naturalnie bezglutenowe jak np. mąka gryczana, jaglana czy z ciecierzycy.

Przepisy na naleśniki bezglutenowe:

Tym razem naleśniki z komosy ryżowej, a nie z samej mąki. Ciekawe i niecodzienne wykorzystanie komosy ryżowej. Na pewno warto spróbować!
naleśniki z komosy ryżowej

Naleśniki gryczane w tym przepisie są wykonane z mąki gryczanej. Świetnie nadają się do serwowanie z wytrawnymi dodatkami.

Lubisz naleśniki, ale nie możesz jeść glutenu? Z pomocą przychodzą naleśniki z mąki ryżowej. Są to bardzo proste do zrobienia naleśniki z mąki ryżowej!

Naleśniki z mąki jaglanej są bezglutenowe, zdrowe i naprawdę smaczne. Przepis jest bardzo prosty do wykonania, więc naleśniki z mąki jaglanej wyjdą każdemu.

Naleśniki z ciecierzycy, są wykonane na bazie mąki z ciecierzycy, która jest dla mnie jedną z najlepszy mąk bezglutenowych. Bardzo proste w wykonaniu i smakują rewelacyjnie zarówno na wytrawnie jak i na słodko.

Kolejna bezglutenowa i wegańska odsłona naleśników. Tym razem są to naleśniki z kaszy jaglanej, które są na pewno ciekawą odskocznią od tradycyjnych.

[Ocena: 5]

Konrad Budzyk

Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirka

Od miesiąca jestem na diecie bezglutenowej, eksperymentuję z różnymi mąkami i ciagle porażka w wypiekach i naleśnika h. Czym zastąpić gluten , żeby ciasto było bardziej plastyczne i elastyczne?

Konrad Budzyk

Te z w/w przepisów wychodzą mi fajne i elastyczne bez glutenu. Jeśli bardzo chcesz coś dodać, to może być to siemię lniane 🙂

Pat

Wyglądają super, właśnie mam ochotę na naleśniki. Będą na kolację.
Miłego dnia

3
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here