Ingredients
-
1 puszka Mleczko kokosowe
-
50g Cukier puder
-
1 opakowanie Mix do śmietany
-
1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
Wegańska bita śmietana
Bita śmietana jest czymś wspaniałym. Pasuje zarówno do świeżych owoców, lodów, jak i wszelakich deserów. Do czego byśmy jej nie użyli , to świetnie się sprawdzi. Jeśli chcesz ładnie udekorować deser wegańską bitą śmietaną, to wystarczy, że użyjesz do tego rękawa cukierniczego lub szprycy cukierniczej.
Wegańska bita śmietana- KĄCIK PORAD
- Mleczko kokosowe musi być dobrze schłodzone. Najlepiej schłodzić je przez 24 godziny w lodówce.
- Mix do śmietany używamy po to, żeby gotowa bita śmietana dłużej utrzymywała swoją strukturę.
- Cukier puder może być klasyczny, jak i wykonany z cukru trzcinowego, erytolu lub stewii.
- Ekstrakt waniliowy jest opcjonalny, ale warto go użyć.
[Ocena: 4.9]
Składniki
Ilość porcji:
Mleczko kokosowe: 1 puszka | |
Cukier puder: 50g | |
Mix do śmietany: 1 opakowanie | |
Ekstrakt waniliowy: 1 łyżeczka |
Wykonanie
1
Gotowe
|
Zmień końcówkę blendera na trzepaczkę (jeśli nie masz - użyj miksera), umieść wszystkie składniki w misce (z mleka kokosowego tylko "twardą" część) i miksuj przez minutkę. |
2
Gotowe
|
Wstaw do lodówki na kilkanaście minut i wegańska bita śmietana jest gotowa do użycia. Smacznego! |
Jaka twarda czesc mlecza kokosowego? Przeciez to jest calosc jako gęsty płyn??
Po wyjęciu z lodówki dużo mleczek kokosowych ma u góry twardą część a na dole zbiera się woda 🙂