Sałatka z fasolki szparagowej i tofu
Sałatka z fasolki szparagowej i tofu
Sałatka z fasolki szparagowej pojawia się na moim stole i blogu nie tylko dlatego, że fasolka jest rewelacyjna, ale również dlatego, bo zostałem srogo obdarowany nią przez dziadków. Bardzo szybka do zrobienia i rewelacyjna na tak zwany „takeaway” do pracy, na uczelnię lub do szkoły.
Dodatkowo, korzystając z ogromnych ilości tofu znajdujących się na marketowych półkach prawie wszystkich dużych marek, postanowiłem dołączyć je również do tej sałatki jako bardzo fajne źródło nie tylko białka, ale również tekstury. Tak jest, chrupiąca cebulka i fasolka idealnie grają z miękkim i delikatnym tofu, które rozchodzi się pod delikatnym naciskiem języka, a co dopiero zębów 😉
Sałatka z fasolki szparagowej będzie super dodatkiem do obiadu, jak i sama w sobie może go zastąpić. Jeśli chcesz na jej podstawie stworzyć fajny i sycący obiad, dodaj ugotowaną kaszę gryczaną niepaloną, komosę ryżową lub po prostu ryż. Takie danie będzie nawet lepsze na zimno, ponieważ wszystko zdąży się przegryźć i uwolnić aromat.
W związku z dużymi pokładami fasolki szparagowej znajdującej się w mojej zamrażarce, możecie spodziewać się jeszcze wielu przepisów z jej użyciem. Sałatka z fasolki szparagowej to nie koniec przepisów z jej użyciem! Bardzo ją lubię i mam nadzieję, że jeżeli Wam ona nigdy nie podchodziła, to zmienię Wasze podejście i będziecie po nią sięgać częściej i z większą ochotą.
[sp_recipe]
Nie wiem czy to wina z mojej strony ale widać przepisu na te sałatkę! 🙁
Też nie widzę przepisu – ani z kompa, ani z komórki